Головна     Історія     Адміністрація     Структура     Сорти     Технології     Послуги     Видання     Підготовка кадрів     Довідкова інформація

 
 

 

Показники якості та безпеки, які визначаються у лабораторії Інституту кормів та сільського господарства Поділля

 

 

Насіння: пшениці, ячменю, кукурудзи, бобів кормових, вики, гороху, сорго, тритикале, жита, гречки, вівса, проса, квасолі, люпину, ріпаку, соняшнику, гірчиці, суріпиці, сої, редьки.

1

Вологість, %

2

Життєздатність, %

3

Схожість, %

4

Заселеність шкідниками, крім кліща, шт./кг

5

Зараженість хворобами

6

Вміст насіння основної культури та інших культур, %

7

Маса 1000 насінин, г

 

Насіння: бекманії, пейзі, сераделли, грястиці, житняку, ломкоколоснику, мітлиці, пирію, райграсу, стоколосу, тимофіївки, тонконігу, галеги, еспарцету, конюшини, люпину, люцерни, лядвенцю, амаранту, буркуну, суданки, фацелії, костриці, очеретянки звичайної, перелету, лисохвісту, безкильниці.

1

Вологість, %

2

Схожість, %

3

Маса 1000 насінин, г

4

Вміст насіння основної культури, %

5

Заселеність кліщем, шт./кг

 

Насіння: баклажанів, бобів кінських, буряків столових, гарбузів, гороху овочевого, дині, кабачків, кавунінів, капусти, квасолі, коріандру овочевого, крес-салату, кропу, кукурудзи, моркви, огірків, пастернаку, патисону, перцю, петрушки, помідор, ревеню, редиски, ріпи, салату, селери, цибулі, чорнушки посівної, шпинату, щавлю.

1

Вологість насіня,%

2

Фізична чистота, %

3

Вміст насіння основної культури, %

4

Життєздатність, %

5

Схожість, %

6

Зараженість хворобами

 

Зерно, насіння на продовольчі потреби: пшениця, ячмінь, кукурудза, овес, гречка, сорго, жито, тритикале, горох, просо, боби кормові, соя, ріпак, соняшник.

1

Вологість, %

2

Запах, колір

3

Тип, підтип

4

Крупність, %

5

Дрібні зерна, %

6

Натура, г

7

Вміст ядра, %

8

Плівчастість, %

9

Маса 1000 насінин, г

10

Зернова домішка, %

11

Зерна з рожевим забарвленням, %

12

Олійна домішка, %

13

Смітна домішка, %

14

Зараженість шкідниками, %

15

Фузаріозні зерна, %

16

Сажкове зерно, %

17

Насіння рицини, %

18

Здатність до проростання, %

19

Кислотність, %

20

Скловидність, %

21

Кількість клейковини

22

Якість клейковини: група, одиниць приладу

23

Масова частка сирого протеїну

24

Масова частка білка, %

25

Масова частка олеїнової кислоти, %

26

Число падіння, с

 

Корми та кормова сировина: комбікорми для ВРХ, комбікорми для свиней, комбікорми для сільськогосподарської птиці, комбікорми-концентрати для кролів і нутрій, комбікорми для пушних звірів, комбікорми для риб, висівки пшеничні та житні, борошно кормове тваринного походження, напівфабрикат кістковий, жир тваринний кормовий, борошно кормове рибне, борошно для рибництва, дріжджі кормові,  шрот соняшниковий, шрот ріпаковий, шрот соєвий, макуха соняшникова, борошно соєве, пшениця, ячмінь, кукурудза, горох, соняшник, ріпак, соя, гірчиця, просо, овес, жито, тритикале, корма зелені, силос із зелених рослин, корми трав’яні штучно висушені, сіно, сінаж, коренеплоди кормові, меляса бурякова,

1

Масова частка вологи, %

2

Масова частка вологи та летких речовин, %

3

Крупність розсипного комбікорму, %

4

Крупність комбікормової крупки, %

5

Встановлення гомогенності

6

Розмір гранул, см

7

Зараженість шкідниками, екземпляри в 1 кг

8

Зараженість шкідниками або наявність слідів зараженості, %

9

Фузаріозні зерна, %

10

Масова частка золи, %

11

Масова частка золи не розчинної у соляній кислоті, %

12

Масова частка мінеральних домішок, %

13

Масова частка цілого насіння в тому числі дикоростучих рослин, %

14

Металомагнітна домішка, %

15

Масова частка загального азоту, %

16

Масова частка білкового азоту, %

17

Масова частка не білкового азоту, %

18

Масова частка сирого протеїну, %

19

Масова частка розчинного сирого протеїну, %

20

Масова частка білку, %

21

Масова частка сирої клітковини, %

22

Масова частка сирого жиру, %

23

Масова частка сирого жиру і екстрактивних речовин у абсолютно сухій речовині, %

24

Масова частка кухонної солі, %

25

Масова частка кальцію, %

26

Масова частка фосфору, %

27

Масова частка неорганічного фосфору, мг/кг

28

Масова частка фосфору фітину, мг/кг

29

Масова частка калію, %

30

Масова частка натрію, %

40

Масова частка амінокислот, %

41

Масова частка вітаміну А, МО/кг

42

Масова частка вітаміну Д, МО/кг

43

Масова частка вітаміну Е, мг/кг

44

Масова частка вітамінів В1-В12, %

45

Масова частка нітратів, мг/кг

46

Масова частка нітритів, мг/кг

47

Масова частка заліза, мг/кг

48

Масова частка цинку, мг/кг

49

Масова частка міді, мг/кг

50

Масова частка марганцю, мг/кг

51

Масова частка кобальту, мг/кг

52

Масова частка ртуті, мкг/кг

53

Масова частка селену, мг/кг

54

Масова частка миш’яку, мкг/кг

55

Масова частка свинцю, мкг/кг

56

Масова частка кадмію, мкг/кг

57

Масова частка хрому, мг/кг

58

Масова частка кобальту, мг/кг

59

Масова частка магнію, г/кг

60

Масова частка йоду, мг/кг

61

Масова частка молібдену, мкг/кг

62

Кислотне число, мг КОН

63

Перекисне число

64

Масова частка крохмалю, %

65

Масова частка цукру, %

66

Масова частка сахарози, %

67

Масова частка цукру, що зброджується, %

68

Масова частка суми легкогідролізованих вуглеводів, %

69

Масова частка геміцелюлози, %

70

Масова частка целюлози, %

71

Масова частка лігніну, %

72

Масова частка глюкозинолатів, мкмоль/г

73

Масова частка алкілрезорцинолів, мг

74

Уреазна активність

75

Активність інгібітора трипсину

76

Масова частка танінів, %

77

Вміст обмінної енергії в 1 кг сухих речовин, МДж

78

Вміст кормових речовин

79

Загальна кислотність, %

80

Масова частка оцтової кислоти, %

81

Масова частка молочної кислоти, %

82

Масова частка масляної кислоти, %

83

Масова частка пропіонової кислоти, %

84

Масова частка пальмітинової кислоти, %

85

Масова частка олеїнової кислоти, %

86

Масова частка лінолевої кислоти, %

87

Масова частка ліноленової кислоти, %

88

Діапазон вихідної масової частки протеолітичних ферментів, %

89

Діапазон вихідної масової частки амілолітичних ферментів, %

90

Масова частка зеараленону, мкг/кг

91

Масова частка Т-2 токсину, мкг/кг

92

Масова частка афлотоксину, мкг/кг

93

Масова частка охратоксину, мкг/кг

94

Масова частка дезоксиніваленону, мкг/кг

95

Масова частка фумінізіну, мкг/кг

 

Добавки: премікси, білково-вітамінні добавки, крейда, борошно вапнякове, сіль кухонна, кальцій фосфат кормовий, альбумін кормовий, глютен кукурудзяний, метіонін кормовий, молоко та вершки сухі

1

Масова частка вологи, %

2

Крупність помелу, %

3

Металомагнітні домішки, мг/кг

4

Масова частка нерозчинного у воді залишку, %

5

Масова частка залишку після просіювання, %

6

Зараженість шкідниками хлібних запасів

7

Масова частка сирого протеїну, %

8

Масова частка сирої клітковини, %

9

Масова частка сирого жиру, %

10

Масова частка золи, %

11

Масова частка золи не розчинної у соляній кислоті, %

12

Масова частка кальцію, %

13

Масова частка фосфору, %

14

Масова частка калію, %

15

Масова частка натрію, %

16

Масова частка амінокислот, %

17

Масова частка лізину, %

18

Масова частка метіоніну і цистину, %

19

Масова частка вітаміну А, МО/кг

20

Масова частка вітаміну Д, МО/кг

21

Масова частка вітаміну Е, мг/кг

22

Масова частка вітамінів В1-В12, %

23

Масова частка лактози, %

24

Масова частка нітратів, мг/кг

25

Масова частка нітритів, мг/кг

26

Масова частка заліза, мг/кг

27

Масова частка цинку, мг/кг

28

Масова частка міді, мг/кг

29

Масова частка марганцю, мг/кг

30

Масова частка кобальту, мг/кг

31

Масова частка ртуті, мкг/кг

32

Масова частка селену, мг/кг

33

Масова частка миш’яку, мкг/кг

34

Масова частка свинцю, мкг/кг

35

Масова частка кадмію, мкг/кг

36

Масова частка хрому, мг/кг

37

Масова частка кобальту, мг/кг

38

Масова частка магнію, г/кг

39

Масова частка йоду, мг/кг

40

Масова частка молібдену, мкг/кг

 
   
         
 
  Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН 2014  

м. Вінниця, проспект Юності, 16

(0432) 46-41-16, 46-40-10, 43-30-48

fri@mail.vinnica.ua