Відділ інноваційних технологій, заготівлі, зберігання, моніторингу якості сировини та кормів
Завідувач відділу
Гуцол Анатолій Васильович
доктор с.-г. наук, професор
e-mail: tolikgutsol7777@gmail.com
ORCID https://orcid.org/0000-0003-1241-182X
Колектив:
Гуцол Н. В., Мисенко О. О., Крижак Л. М., Гончарук В. В., Гончарук В. В. – кандидати с.-г. наук, старші наукові співробітники; Гадомський В. Д., Ільчук В. А. – головні фахівці.
Основні напрямки діяльності відділу:
- Кормо виробництво та технології отримання високоякісної продукції для тваринництва;
- Розробка ефективних, екологічно безпечних добавок на основі альтернативних джерел поживних та біологічно активних речовин для управління збалансованою годівлею тварин;
- Розробка балансуючих мінеральних преміксів на основі хімічного складу та поживності кормів і кормової сировини з урахуванням зональних особливостей;
- Розроблення біологічно активних добавок для сільськогосподарських тварин і птиці з профілактичною дією для покращення стану здоров’я та підвищення їх продуктивності.
До складу відділу входять три наукові лабораторії:
- лабораторія технологій заготівлі та використання кормів;
- лабораторії моніторингу якості, безпеки кормів та сировини;
- лабораторія використання кормів.